Ahad, 5 Julai 2009

MARI BERTEKA TEKI...



Kepada rakan-rakan bloger, mari kita mencuba minda kita dengan beberapa teka-teki ini.. Sekadar Santapan minda sahaja...





Soalan Pertama

Bende ape yang bile simbah air sebanyak mane pon kedalamnye paras air nye setakat tuu je tak naik-naik?


Soalan Kedua

Kenape pemandu teksi mintak duit nanti kenape die tak mintak duit dulu sebelom die mulakan perjalanan?


Soalan Ketiga

Pergi terbang balik berenang ape mende tu , jawabla kalo tere?


Soalan Keempat

Ade sorang ni die nak bawak seekor kambing sehelai sirih dan seekor harimau keseberang sungai dari darat 1 ke darat 2, tapi sampan die boleh bawak 2 penumpang jer termasuklah orang tu sebagai pengemudi sampan , kat dalam satu tempat tak boleh letak due bende yang boleh dimakan antara satu sama lain .

Contoh:kambing dengan sirih. sebab kambing boleh makan sirih macam mane orang tu nak bawak tiga-tiga ni ke seberang sungai?



Soalan Kelima

Orang yang kene penyakit aids boleh tahan berape hari?


Soalan Keenam

Satu ela kain bersamaan RM3 ringgit satu ekor ayam bersamaan berapa ringgit?



hehehe marilah cuba jawab kalu berani....

1 comments:

DEPU-DEPU 5 Julai 2009 4:32 PTG  

Salam sdr..

soaln satu...Air mangkuk tandas.Ha..ha...

Soaln 2..sbb dia tak tau kita pergi mana.

solan 3...tak tahu

solan 4... bwa dulu harimau dgn sirih,lepas tu baru bw kambing sendiri...

soalan 5...tak tahu?
soaln 6.. 6 ringgit

Catat Ulasan

pesanan

Penafian:Penulis blog paikankb tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan, Segala komen atau ulasan, fakta berunsur hasutan yang dialami kerana melayari atau menggunakan maklumat dalam blog ini.

  © Blogger template PingooIgloo by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP