Khamis, 21 Mei 2009

ADAKAH MENTARI AKAN MUNCUL.....

Tinggal beberapa jam lagi kita rakyat malaysia sekali lagi akan disajikan dengan berita momokan perkembangan politik di perak. Hanya ada dua kemungkinan yang pasti akan berlaku..pertama PKR memerintah perak ataupun Umno/BN memerintah kerajaan perak.

Kita rakyat negeri lain tetapi pohon yang sama yakni malaysia hanya sekadar menjadi pemerhati sejati yang penuh keprihatinan mengikuti perkembangan terkini masalah saudara-saudara kita di perak. Apapun sebagai masyarakat malaysia, saya sentiasa mendoakan agar segala kemelut di perak dapat diselesaikan secepat mungkin dengan penuh keadilan dan ketelusan. Jangan sampai masyarakat kita hilang pertimbangan sehingga mereka sanggup menunjukkan "kekuatan" mereka melalui saluran yang salah dan mungkin juga tidak beretika. Menyebut soal etika ini, seorang kawan ada bertanya adakah para pemimpin kita sekarang ini semuanya beretika atau sebaliknya. Saya menjawab dengan jujurlah disini, bukan semua para pemimpin kita tidak mempunyai etika tetapi hanya segilintir sahaja itupun para pemimpin yang hanya mahukan nama dan pangkat sahaja. Saya sendiri pernah bertemu dengan para pemimpin daripada Umno/Bn, PKR dan PAS. Apa yang saya nampak dan boleh katakan, para pemimpin ini cukup baik dan sentiasa melontarkan idea didalam penyelesaian masalah masyarakat malaysia amnya. Tatepi saya tidak nafikan juga mesti ramai yang akan menyelar kenyataan yang menyatakan bahawa ramai para pemimpin mempunyai etika yang baik. Kadang-kadang kita manusia ini hanya menilai pada kulit sahaja, isinya lain cerita.

Terlalu fanatik kepada sesuatu juga harus dihindari agar kita dapat memberikan sumbangan yang lebih berfaedah dan telus dan amanah.

Read more...

pesanan

Penafian:Penulis blog paikankb tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan, Segala komen atau ulasan, fakta berunsur hasutan yang dialami kerana melayari atau menggunakan maklumat dalam blog ini.

  © Blogger template PingooIgloo by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP