Ahad, 24 Mei 2009

PPP ADA 2 PRESIDEN...?

Belum pun kita reda dengan tsunami poltitik perak yang melanda seluruh masyarakat malaysia amnya, sekali lagi kita turut disajikan dengan "Filem" terbaru yang semakin merunsing di kala ini iaitu Kemelut politik Parti Progresif Penduduk (PPP). Satu perhimpunan tergempar yang didakwa dianggotai 1,760 perwakilan dari 778 cawangan parti itu memilih Senator Datuk T. Murugiah sebagai presiden baru yang seterusnya "Memecat" Datuk Kayveas sebagai Presiden asal.

Perkembangan terbaru ini menimbulkan keadaan seolah-olah PPP kini mempunyai dua orang presiden, manakala perhimpunan yang diadakan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) semalam juga dipersoalkan kesahihannya mengikut perlembagaan parti itu. Bagaimanapun pada sidang akhbar kemudian, Murugiah yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri berkata, Perhimpunan Agung itu adalah sah mengikut perlembagaan parti.

Apa yang menjadi persoalan sekarang, adakah masalah ini akan berlarutan sehingga keperingkat mahkamah yang telus dan mulus. Adakah PM akan menjadi orang tengah dalam menyelesaikan kemelut "PERAK NO. 2" ini. Atau membiarkan sahaja kemelut ini diselesaikan sendiri oleh para "Pelakonnya" seperti tindakan yang diambil oleh Tuanku Sultan Perak. (Tuanku tidak akan campur tangan dalam politik berdasarkan pada kedudukan Tuanku). Tetapi secara peribadi dan mungkin juga semua setuju agar kemelut ini diselesaikan dengan cara terbaik iaitu melalui" ILMIAH".

Saya terpanggil untuk melontarkan pendapat disebabkan seakan-akan ada persamaan wujud di antara kemelut di perak dengan kemelut PPP ini( Mungkin tuan/puan boleh menilainya sendiri). Seperti biasa juga kita menjadi pemerhati kepada keadaan yang mesti diperhati kerana kita rakyat malaysia. ( Tak kan nak jadi katak dibawah tempurung kot). Apapun kita kena menilai dengan pemikiran yang waras.... Cuma pesan saya kepada kawan-kawan JANGLAH TAKUT PADA KEBENARAN TETAPI APA YANG PERLU DAN PALING KITA TAKUTI APABILA KITA BERHENTI BERJUANG DEMI KEBENARAN.......!


3 comments:

Tanpa Nama,  25 Mei 2009 3:13 PG  

Pendapat jujur saya, isu PPP adalah masalah dalaman. Biarkan orang-orang PPP selesaikan sendiri.

P/s: Terima kasih kerana memberi ulasan dalam blog saya.

DEPU-DEPU 28 Mei 2009 5:25 PG  

ppp (parti paling pening )

speakforperak 29 Mei 2009 9:42 PG  

Sila layari blog speaker perak

Suara Perak

speakforperak.blogspot.com

Terima Kasih

Catat Ulasan

pesanan

Penafian:Penulis blog paikankb tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan, Segala komen atau ulasan, fakta berunsur hasutan yang dialami kerana melayari atau menggunakan maklumat dalam blog ini.

  © Blogger template PingooIgloo by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP